Alonso: F1 je predvidljiva i to se neće promijeniti

alonso

Fernando Alonso vjeruje da je Formula 1 predvidljiva i kako se nikad neće promijeniti.

Vozač McLarena je jedan od najžešćih kritičara modernog utrkivanja, a naročito nove turbo-hibridne ere koja je zasad čitava u rukama Mercedesa.

Alonso je ovog vikenda u Kanadi proslavio tristoti nastup u F1 i kaže kako mu vožnja najbržih bolida današnjice još nije dosadila. Ipak, Španjolac kaže da ga predvidljivost utrka rastuži.

“21 utrka je ove sezone, a točno znamo na tablici što će se dogoditi u narednih 14. To je jako tužno za sport”, govori Fernando.

“Ako igrate košarku, jednu noć možete biti magični i postići veliki broj koševa, pa i pobijediti s kolegama jače protivnike. Sada počinje Svjetsko prvenstvo u nogometu, ima nekoliko favorita, ali nitko ne može garantirati da će Njemačka, Brazil ili Španjolska pobijediti”, objašnjava dvostruki prvak.

“S druge strane, u F1 vam svatko može garantirati da će Mercedes ili Ferrari pobijediti utrku”.

Ranije ove godine, šefovi momčadi su podcrtali viziju sporta koja stupa od isteka trenutnih komercijalnih i tehničkih pravila 2020. godine. Alonso vjeruje da ni tada s predloženim promjenama pravila za 2021. stvari ne budu stavljene u red.

“Mislim da se stvari nikad neće promijeniti. Ovakva je Formula 1 već dugi niz godina. Sjećam se 2009. u Renaultu kako nismo bili kompetitivni u kvalifikacijama i utrkama, ali opet smo u treninzima znali zabljesnuti najbržim vremenom radi podizanja motivacije mehaničara i privlačenja sponzora. Sada ni to ne možemo jer su razlike ogromne”, zaključio je Alonso.

Alonso ovog vikenda nastupa na legendarnoj 24h Le Mansa u Toyoti LMP1, uvjerljivom favoritu za pobjedu.