Alex Rins do prve pobjede u COTA-i, Marquez pao!

rins rossi

Španjolac Alex Rins na Suzukiju je došao do prve pobjede u kraljevske klase na američkoj stazi Circuit of the Americas ispred Valenitna Rossija i Jacka Millera!

Rins je iskoristio pad vladara COTA-e Marca Marqueza koji je prekinuo pobjedonosni niz od 2013. godine. Honda se na kočenju nije pokazala upravljivom i uz Marqueza je kaznila i Cala Crutchlowa koji je bio u vodećoj skupini.

Marquez je sagradio sigurno vodstvo, ali je nakon pada uslijedila serija padova nakon čega je morao prepustiti utrku Rossiju i Rinsu. Dvojac je potom bio siguran od ostatka skupine koju je predvodio Miller ispred Doviziosa.

Prava utrka je započela 6 krugova prije kraja i Rinsovim pretjecanjem Rossija. Španjolac se nakon dobrog skeniranja Doktora usudio napasti i što prije zbrisati. Pritom je iskoristio Rossijevu grešku dva kruga prije kraja kad se prekočio i izgubio gotovo pola sekunde.

Bilo je to dovoljno da Rins izgradi siguran prostor i ne potpadne pod Valeov pritisak u zadnjem krugu. Prošao je ciljem u stilu jer se o ovakvoj pobjedi zasigurno priča unucima jednog dana!

Andrea Dovizioso je preuzeo vodstvo generalnog poretka s 54 boda ispred Valentina Rossija (51) i Marca Marqueza (49). Sljedeća se utrka vozi za tri tjedna u španjolskom Jerezu.