Sauber se ne brine ako Leclerc ode u Ferrari

leclerc

Šef Sauber F1 time Frederic Vasseur se ne zabrinjava oko potencijalnog gubitka mlade zvijezde Charlesa Leclerca na kraju sezone.

Leclerc je nastavio sjajnu formu i s jednim od najslabijih bolida na gridu, uspio osigurati plasman u Q3. Utrku će startati s izvanrednog osmog mjesta, dok će mu četiri sezone iskusniji kolega Ericsson krenuti s tek 15. mjesta.

Već od izvrsne predstave na VN Azerbajdžana postoje ozbiljnije naznake o Ferrarijevu interesu i da član omladinskog pogona Leclerca zamijeni veterana Raikkonena na kraju godine.

Iako je Leclerc ključni element Sauberova oporavka, šef momčadi Vasseur ne brine zbog izvjesnog odlaska iz momčadi.

“To su problemi bogatih…Puno je bolji osjećaj kad možeš izgubiti nešto nego kada žarko želiš nešto”, govori Vassuer.

“Znamo da napredujemo u svakom pogledu. Svi pritiskaju do kraja, svaki odjel radi kako treba, a Charles je jedan od stupova”, nastavio je šef momčadi.

“Moj je posao kao šef Saubera ostati usredotočen u aktualnim situacijama. Ne želim previše razmišljati o budućnosti”.

“Imamo puno posla s momčadi i vozačima. Bitno je da Charles i Marcus ostanu usredotočeni i da ne počnu previše razmišljati o stvarima”, dodaje.

Vasseur je napomenuo kako bi Leclerc trebao ostati smiren nakon sjajnih izvedbi u utrkama i kvalifikacijama.

“Učinio je savršen posao. Način na koji je napravio krug i izgradio brzinu tokom vikenda je impresivan. Ovo nam je prvi Q3 nakon dugo, dugo vremena”, objašnjava.

“Ovo je specijalan trenutak za tim nakon teškog oporavka, ali za Charlesa je ključno ostati smiren i odraditi dobar posao u utrci. Svi se sjećaju zadnje izvedbe i ako bude loš u utrci, svi će zaboraviti kvalifikacijski nastup”.

“Mi uvijek sudimo na temelju zadnjeg događaja”, zaključio je Vasseur.