Hamilton prekinuo Vettelov niz Pole pozicija!

hamilton mercedes

Srebrne strijele Lewis Hamilton i Valtteri Bottas će krenuti sutrašnju VN Španjolske na stazi Catalunya iz prvog reda.

Hamilton je prekinuo niz glavnog rivala Sebastiana Vettela od tri osvojene Pole pozicije zaredom. Britanac je odlično započeo sezonu u Australiji, ali potom je jaka forma Mercedesa u kvalifikacijama izostala.

Ferrarijevci Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen će krenuti iz drugog reda, a za njima Red Bullov žestoki dvojac Verstappen/Ricciardo.

Najjače su momčadi odabrale meke gume za start sutrašnje utrke jer je staza unatoč novom sloju asfalta zadržala karakteristiku visoke potrošnje guma. O tome svjedoči pokušaj brzog kruga nekoliko top vozača (Raikkonen/Ricciardo) u posljednjim minutama Q3 s mekim gumama, iako su imali i super meke na raspolaganju.

Sredinu poretka predvodi Kevin Magnussen u Haasu koji će red dijeliti s domaćom zvijezdom Fernandom Alonsom u McLarenu. Za njima će krenuti također domaćin Carlos Sainz u Renaultu i Romain Grosjean u Haasu.

Zanimljivosti u sutrašnjoj utrci ne bi trebalo izostati iako staza Catalunya slovi kao jedna od težih za pretjecanje. Zbog visoke potrošnje guma, moguće su i strateške igre, pa čak i dva ulaska u boks.

Bitan je podatak grmljavinsko nevrijeme koje bi trebalo stati nekoliko sati prije utrke, ali će svakako oprati grip sa staze i poboljšati utrkivanje.

Utrka počinje sutra u 15:10.