Vettel: U 2018. nas čeka skroz druga priča

vettel

Sebastian Vettel je umanjio razočaranje zbog izgubljene prilike za osvajanje titule svjetskog prvaka tako što se okrenuo mislima idućoj sezoni.

Vettel je s četvrtim mjestom na VN Meksika osta i bez teoretske šanse za ugrozu Lewisa Hamiltona u posljednje dvije prvenstvene utrke koje se voze u Brazilu i Abu Dhabiju.

“Nije lako prijeći crtu kada znaš da više nemaš šanse u borbi. Borio sam se do samoga kraja i dao sve od sebe. Vjerovao sam da ima još nade”, priznaje Vettel.

Nijemac novu motivaciju pronalazi u tome što je sada izjednačen s rivalom Hamiltonom po broju osvojenih naslova. Oba vozača sada imaju po četiri naslova u trofejnoj vitrini.

“Samo je nekolicina sportaša s toliko trofeja na svijetu”, pohvalio se Vettel. “Ako pogledam ovu sezonu, Lewis je bio bolji i zato je na kraju pobijedio”, iskreno je odgovorio.

“Dogodine ću dati sve od sebe da ga spriječim u naumu osvajanja pete titule. 2017. je bila njegova godina, ali u 2018. nas čeka skroz druga priča”, dodaje Nijemac.

“Nikad ne znamo što nas čeka u budućnosti jer sve kreće od početka”, ističe. “Mislim da smo kao momčad na pravom putu i da ćemo biti u vrhu dogodine. Rastemo i imamo dosta pozitivnih mjesta za napredak”.

Vettel nema namjeru umanjiti zadatak pred momčadi propetog konjića: “Moramo se poboljšati i hoćemo. Znamo da se ne borimo protiv Miki Mausa i Paje Patka”.

Hamilton je jaka karika u Mercedesovu arsenalu, ali Vettel inzistira kako se ne boji svoga rivala: “Nije me strah Lewisa, naprotiv! Obožavam se utrkivati s njim”.

“Ako pobijedite Lewisa Hamiltona, ponosni ste na sebe jer znate da je razina na kojoj on vozi ekstremno visoka”, zaključio je Vettel kojem predstoji borba s Valtterijem Bottasom za očuvanje druge pozicije.