McLaren će uskoro produžiti ugovor s Alonsom!

mclaren

McLaren je vrlo blizu potpisivanju novog ugovora sa zvijezdom Fernandom Alonsom za sljedeću sezonu, navodi šef momčadi Zak Brown.

Španjolski je vozač pred istekom ugovora s McLarenom, ali nakon službene objave i prelaska na Renaultov motor od iduće sezone, smatraju da će Alonso produžiti suradnju.

“On je vrlo zadovoljan generalnim smjerom u kojem se kreće momčad”, kazao je Brown. Dodaje potom kako će Alonso nastaviti zarađivati gotovo identičnu plaću koja iznosi vrtoglavih 40 milijuna dolara po sezoni!

“On je jedan od najplaćenijih vozača današnjice i da bismo ga zadržali morali bismo ga toliko i platiti”, navodi izvršni direktor Brown.

Na upit treba li Alonsu sada smanjiti plaću radi izdašnog gubitka prethodnog partnera Honde, Brown je kazao: “Ne nužno. Veliki igrači koštaju puno novaca”.

Dosad je McLaren imao privilegiju besplatnih motora, dodatnih sponzora i dijeljenje troškova s Hondom za plaće vozača.

“Imamo odane dioničare koji žele da pobjeđujemo utrke pa je naša zadaća da učinimo sve kako bi do toga i došli. Skupa ćemo se nastojati nositi s financijskim troškovima te iznaći rješenja. Nipošto ne želimo kompromitirati naš trkaći proizvod”, objasnio je Brown.

Alonso je kazao da će raspraviti s McLarenom i Renaultom o planovima i očekivanjima za sljedeću sezonu prije donošenja konačne odluke.

Špekulira se da su Alonso i McLaren dogovorili glavne stavke ugovora, uključujući plaću, dok su sitne stavke i bonusi neriješeni.

McLaren prema riječima Zaka Browna ima i Plan B ako Fernando ne potpiše, ali navodi: “Poprilično sam uvjeren da započinjemo iduću sezonu s Fernandom”.

McLaren i Alonso su izgubili strpljenje nakon tri sezone s problematičnom Hondom. Manjak snage i pozdanosti ga je često sputavao do osvajanja boljih rezultata i dovodio do ludila zbog čega smo se naslušali sočnih poruka preko timskog radija i po završetku utrke.

“Kad sam udružio snage s McLarenom, mislio sam da je partnerstvo s Hondom savršeno za sve strane. Nažalost, dali smo sve od sebe da uspijemo i jako sam ponosan na naš pokušaj u posljednje tri sezone. Oni će ostati u sportu s Toro Rossom i bit će jako zanimljivo vidjeti kakva će im biti zajednička budućnost”, kazao je Alonso.

“Nikad ne znate je li dobar ili loš potez se povući iz dogovora i prijeći na neki drugi, ali mislim da je momčad dobila dobru informaciju za sljedeću sezonu. Nadam se da će McLaren ponovno biti tamo gdje i pripada, a to je u borbi za podije i prvenstva”, zaključio je Alonso.