Alonso će analizirati Renaultove podatke prije potpisivanja ugovora

alonso

Fernando Alonso kaže da treba provjeriti što može očekivati od McLarena i Renaulta iduće sezone prije nego što potpiše novi ugovor.

Nakon što su McLaren i Honda raskinuli partnerstvo, engleski tim je odlučio prvi puta u povijesti surađivati s Renaultom od 2018. godine.

Taj potez se smatra ključnom stavkom pri zadržavanju Alonsa kojemu trenutni ugovor istječe krajem ove godine.

No Španjolac ističe da će prvo analizirati cijelu situaciju nakon VN Singapura koji se vozi ovoga vikenda prije donošenja daljnjih odluka.

“Vidjet ćemo. Nemam informacija o tome što Renault očekuje i koja poboljšanja planira za iduću godinu”, rekao je Alonso.

“Dakle, nakon ove utrke ću pokušati stupiti u kontakt s njima kako bih saznao što više o njihovim planovima i onda donijeti odluku.”

Renaultov šef Cyril Abiteboul tvrdi kako McLaren već nekoliko dana radi s njihovim podacima, ali da još nisu došli do Alonsa.

“Ne, nemam nikakvih informacija”, tvrdi Alonso.

“Upravo sam primio vijest koju ste danas vidjeli i sada nakon Singapura ću pokušati saznati nešto više o projektu, Renaultovom motoru te očekivanjima za iduću godinu. A sada ne znam ništa.”

McLaren je izdržao s Hondom, tri vjerojatno najteže godine svoje povijesti, i Nando nije siguran da će prebacivanje na Renault biti ono što im treba.

“Nikada ne znate je li to dobar ili loš potez za momčad”, dodaje.

“Ali definitivno mislim da je došlo vrijeme rastanka McLarena i Honde. Idemo na Renault jer imamo dobre informacije o idućoj godini i nadamo se da će ponovno staviti McLaren na mjesto gdje pripada, u borbama za postolja i prvenstva”, zaključio je dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso.