Sauber ostaje vjeran Ferrariju

sauber

Sauber će nastaviti suradnju s Ferrarijem i u 2018. godini, nakon što im je propao dogovor s Hondom.

U manje od 24 sata nakon što je Sauber potvrdio da ipak neće provesti plan prelaska na Hondine motore, iz momčadi je najavljen nastavak suradnje s trenutnim dobavljačem Ferrarijem.

Sauber je ove sezone koristio prošlogodišnju verziju motora, dok u novom ugovoru stoji da im Ferrari mora isporučiti jednak motor kakav i oni koriste.

Novi šef momčadi Fred Vasseur je rekao: “Zadovoljstvo mi je potvrditi da ćemo nastaviti raditi sa Scuderiom Ferrari kao dobavljačem motora u obliku višegodišnjeg sporazuma.”

“Zajedničko iskustvo između Sauber F1 tima i Ferrarija izgradilo je snažan temelj koji nam omogućuje da brzo i učinkovito krenemo naprijed, također i u smislu razvoja bolida za 2018. godinu.”

“Uvjeren sam da zajedno možemo postići rezultate koji održavaju strast i odlučnost koja je oduvijek bila iza momčadi Sauber F1”, dodaje Vasseur.

Sauber surađuje s Ferrarijem još od 1997. godine, a novi dogovor je sklopljen na inicijativu vlasnika tvrtke Longbow Finance radi poboljšanja rezultata tima.

Nastavak korištenja Ferrarijevih motora također može značiti da će Sauber slijedeće godine preuzeti jednog od Ferrarijevih juniorskih vozača. U obzir dolaze aktualni test vozač Ferrarija Antonio Giovinazzi i supertalentirani Charles Leclerc.

Vasseur je ranije ovoga tjedna priopćio da ugovaranje partnerstva s dobavljačem motora može biti ključan pri izboru vozačke postave za iduću sezonu.

“To će sigurno biti dio rasprave. Vidjet ćemo. Korak po korak, najprije moramo riješiti situaciju s motorima, a tek onda vozače”, zaključuje Vasseur.