Simulacijske utrke su kompetitivne i vozački zahtjevne kao i prave motorsportske utrke. U kvalitetnom trkaćem simulatoru i s adekvatnom opremom možete sudjelovati u okružju kakvog iskuse pravi vozači utrka. U usporedbi sa stvarnim utrkivanjem, izostaje fizičke senzacije, ali je i manje troškova pa je pristupačniji široj populaciji.

Živimo u vremenu rapidnog razvoja tehnologije i na tržištu je već nekoliko izvrsnih simulacijskih igara poput iRacinga, Asseto Corse, rFactora, RaceRooma i ostalih. Uz visoku kvalitetu softvera, bitno je imati i kvalitetni hardver (pedale, volan, kokpit) da biste se što više približili realnom ugođaju i senzaciji sportske vožnje. Vještine izučene na simulatoru se mogu prenijeti i na stvarne uvjete i obrnuto što ga čini idealnom praktičnom platformom.

Više nije tajna kako utrkivanje na simulacijama može učiniti sim-vozače spremnim za pravo utrkivanje u malo vremena i da se poslije lakše uspinju na ljestvici kroz proces učenja. Razlog za tako visoku prenosivost vještina iz simulacije u stvarni svijet je što najbolji vozači reagiraju prvenstveno na vizualne detalje dok voze i nauče ih koristiti.

Budućnost sim-utrkivanja izgleda jako uzbudljivo. Bilježi sve veću popularnost, a tehnološki napredak u vidu VR-a, AI-a, cloud gaminga te ostalih društvenih značajki možemo očekivati sve realističnije i jezgrovitije iskustvo u godinama ispred nas.

Sim-utrkivanje je naglo skočilo za vrijeme covid-pandemije, a tržišni je rast čak uduplan. Smatra se da će rast od 2020. do 2027. biti s 4,5 milijarde US$ na 10 milijardi US$.

Za većinu motorsportskih entuzijasta će sim-utrkivanje ipak ostati kao hobi i forma bijega na mjesto koja pruža priliku za natjecati se i poboljšavati u sigurnim uvjetima jer nikad ne znaš kada nam stečeno iskustvo i vještina može zatrebati, a naročito u segmentu prepoznavanja i izbjegavanja rizičnih situacija na cesti.

Otvorili smo prvi SimRoom u Splitu ovakve vrste

Više informacija o našem novom projektu gdje možete vježbati, ali i učiti s članom domaće sim-zajednice: https://www.poleposition.hr/otvara-se-simroom-poleposition-u-splitu/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.