Otvara se SimRoom PolePosition u Splitu!

Možda će se na prvu doimati kao prvoaprilska šala, ona to nije jer točno na 1. travnja pada otvaranje obrta SimRoom PolePosition! Tu ćete moći unaprijediti vozačke vještine i nešto naučiti s članom domaće sim-motorsportske zajednice Milanom Šitumom.

Od 1. travnja se otvaraju vrata prostora u kojem smo sastavili moderni simulator sportske vožnje od pomno izabranih dijelova za što bolji i realističniji doživljaj senzacije sportske vožnje. Cilj je približiti sim-motorsport javnosti i promicati kulturu vožnje. Vjerujem da poznavanje sportske vožnje pridonosi znanju o sigurnosti kod vozača i u svakodnevnom prometu.

Ovo je naš trkaći rig kojeg nudimo:

  • kokpit SimXpro Formula + LusoMotors sjedište
  • volan Simucube Sport + Tahko GT21 obruč
  • Fanatec V3 pedale
  • Gaming PC
  • zakrivljeni triple monitori Samsung 27”

Zasad se držimo isključivo simulacije iRacing koja je vodeća na tržištu PC simulacija. Nudi razne trkaće serije, automobile, staze i događaje. Na njoj treniraju i neki F1 majstori, poput Maxa Verstappena i Landa Norrisa, ali i istaknuti vozači iz drugih sportskih kategorija, poput endurance utrka, relija i ostalih.

Zašto iznajmiti trkaći simulator umjesto kupiti?

Auto-moto utrke su skup sport, a slično je i sa sim-racingom. Mi omogućavamo zabavno vozačko iskustvo s dugogodišnjim članom domaće sim-zajednice koji vam može pomoći i savjetovati vas kroz sim-racing avanturu.

Rezultat su godina, pa čak i decenija izučavanja i rada oko sporta kojeg obožavamo. Uz simulator i instruktora, tu je i ostatak tematski uređenog prostora na raspolaganju za učenje, komod i zabavu.

Ako želiš ‘realno’ trkaće iskustvo

Razvitak kompjuterske tehnologije nam je omogućio hiperrealnu simulaciju utrkivanja u raznim kategorijama, od automobila sa stotinjak, do bolida s preko 900 konjskih snaga.
Bila bi prava šteta kad barem približno ne bismo osjetili kako se ponašaju na stazi u sigurnost kokpita.

Staze su laserski skenirane i superautentične, kao automobili te ponašanje guma. Svaka grba, pasica i apex zavoja su na svom mjestu, a itekako ćete ih osjetiti preko vibracija Simucubova volana i odaziva auta na ubrzanju, kočenju i proklizavanju.

Ako se želiš zabaviti s prijateljima i obitelji

Sim-utrkivanje može biti izvrsna društvena zabava. Na našem se simulatoru mogu okušati mlađi, ali i iskusniji vozači. SimXpro Formula kokpit ima sjedalo kakvo je i u pravom jednosjedu, a udobno ga mogu koristiti svi koji imaju od 170 cm do 200 cm visine.

Zabava je najbolja kad si u društvu i okušate svoje vještine i znanje na stazama koje su donedavno bile samo za profesionalne vozače s prijateljima. Trkaći entuzijasti, amateri, veterani ili pak vozački novaci su dobrodošli u svijet virtualne vožnje i utrkivanja.

Ako želiš bezbrižno uživati 

Tehnologija i simulatori nam već nude izvrsnu, ekološki prihvatljivu i posve sigurnu metodu za unaprjeđenje vozačke vještine i znanja.

Uz pravilno usmjerenje i mentorstvo stječu se znanja i vještine koje mogu pomoći u slučaju prepoznavanja i izbjegavanja opasnosti jednog dana na cesti, ali i naglasiti važnost prevencije rizičnog ponašanja.

Ako želiš uštediti

Nije tajna da jedan takozvani sim-rig košta poput solidnog rabljenog auta srednje klase (cca. 6 i više tisuća eura). Stoga si malo tko može omogućiti ovakvu vrstu zabave, a naročito kod mlađe populacije i vozača početnika (16+) kojoj je ovo ponajviše usmjereno.

Radi se o sofisticiranom načinu testiranja kojeg su mogli koristiti samo vozači sportskih momčadi do prije 15-ak godina. Kada je do utrkivanja, teško radimo kompromise i sve su nam komponente prema visokom standardu jer želimo da sve funkcionira kako bi trebalo.

Ako želiš dan za sjećanje

Nudimo unikatno trkaće iskustvo i u našem prostoru si možete prirediti trkaću zabavu, od one s prijateljima, do bacanja rukavice izazova kolegama s fakulteta ili posla.

Iskoristite ovu priliku za autentično isustvo i bolje upoznavanje sa svijetom utrka, ali i sobom i drugima.

Rezervacija termina

Rezervacija termina se vrši isključivo putem direktnog kontakta mobitelom (0953461119), mailom (milan@poleposition.hr) ili društvenih mreža (facebook.com/poleposition.hr) s obzirom na lokaciju poslovnice i komfor ostalih stanara zgrade.

Slobodno nas kontaktirajte i zatražite dostupnost termina, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku. Vas će nakon naše potvrde sve dočekati spremno za nezaboravno trkaće iskustvo.

Možete rezervirati termine od 9 do 14 sati i od 17 do 22 sata.

Cijena

Maksimalno izlazimo u susret s cijenom jer vjerujemo da naša misija ima veći cilj koji je pridonošenje sigurnosti na javnim cestama. Želimo promicati kulturu vožnje te ukazivati o rizicima i opasnostima koje vrebaju i svemu onome s čime se susrećete poslije polaganja vozačkog ispita.

60 min vožnje = 12 eura

60 min vožnje s instruktorom = 15 eura

Ostale natuknice

Imati sportske rukavice (može i biciklističke!) radi kožnog volana. Golim rukama bi se izlizao.

Vozi se isključivo u trkaćim cipelama ili čarapama!

Imati 16+ godina, te biti visok od 170 do 200 cm radi udobnosti.

Formula sjedište nažalost nije prilagođeno ljudima mase iznad 120 kg.

Sve ostale informacije dobijete na licu mjesta, kako se ophoditi s volanom, opremom itd.

Veselim se prvim posjetiteljima i početku rada!

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.