Yamahin šef MotoGP tima Lin Jarvis kaže da Maverick Vinales može osvojiti nekoliko naslova kraljevske klase uspoređujući ga pritom s njegovim prethodnikom Jorgeom Lorenzom.

Jarvis napominje da su Vinales i Lorenzo dva u potpunosti suprotna karaktera, ali kada se radi o pritisku na konkurenciju, tada su jednaki.

Tijekom prve polovice prve sezone u Yamahi, Vinalesa je obilježilo nekoliko stvari. Dominacija tijekom zimskih testiranja, početak sezone s dvije pobjede, no potom nekonzistentnost forme koja ga je koštala gubitka prvog mjesta u poretku.

Nakon prve polovice sezone Vinales se nalazi na drugome mjestu, samo pet bodova iza aktualnog prvaka Marqueza. Obojica su triput pobijedili ove sezone.

Unatoč nekonzistentnosti, u Yamahi su svi sretni i zadovoljni trenutnim razvojem situacije s Maverickom.

“Maverick je u dobroj formi i nema sumnje u to. Do sada je pobijedio u više utrka nego ijedan drugi vozač i tim radi dobro”, rekao je Jarvis.

“Yamaha je pobijedila na četiri od prošlih devet utrka, iako smo imali neke uspone i padove. Na stazama na kojima smo inače bili brzi prethodnih godina, nismo bili jaki i ta nas je činjenica poprilično uznemirila”, nastavlja Jarvis.

Sličnosti i razlike Španjolaca

Za šefa, Vinales ima neke geste i reakcije koje ga podsjećaju na Lorenza s kojim je surađivao devet godina, sve do prelaska Jorgea u Ducati.

No s druge strane Jarvis napominje da se osobnosti dva Španjolca bitno razlikuju.

“Vinales i Lorenzo su dva veoma različita karaktera. Ono što stvarno vidim je da obojica imaju nekoliko zajedničkih stvari: imaju puno talenta i veliku ambiciju”, dodaje Jarvis.

“Uvjeren sam da će Maverick osvojiti nekoliko naslova, kao što je to učinio i Jorge”.

“Druga stvar je da su vrlo nestrpljivi, a ponekad, kada ne ostvare svoje ciljeve, postanu jako frustrirani”.

“Maverick danas želi pobijediti, a ako želi, ponovit će to i sutra i prekosutra”, zaključuje Jarvis.