Šef Mercedesa Toto Wolff smatra kako nije pošteno da je Pascal Wehrlein ostao bez mjesta u Formuli 1. Nijemac je izgubio sjedište od nadolazeće zvijezde Charlesa Leclerca.

Wehrlein je još u igri za Williamsovo sjedište iako su mu za to prema posljednjim špekulacijama šanse izuzetno male. Osim što se 4-5 vozača bori za tu poziciju, navodno je Sirotkin veliki favorit u užem izboru.

Wolff napominje kako je velika šteta Wehrleinov gubitak mjesta jer je uvjeren u njegov potencijal i dostignuća koja bi ostvario.

“Pascal je u teškoj poziciji jer više nema otvorenih opcija za sljedeću sezonu. Čini mi se da je mjesto u Willamsu zatvoreno”, komentira Wolff.

“On je jako dobar vozač i zaslužuje mjesto u Formuli 1. Njegove su performanse na stazi bile iznimne, ali jednostavno nije mu se otvorila prilika u ključnom trenutku. O tim stvarima ne ovisi samo vožnja, već i neke druge okolnosti”, govori o Wehrleinu.

Wehrlein je pripadnik Mercedesova omladinskog programa s Estebanom Oconom koji je imao izuzetno uspješnu godinu u Force Indiji, dok na vrata kuca i mladi GP3 prvak George Russel. Wolff s pravom može trljati ruke na talentiranom mladom kadru srebrne strijele.

“Naš je cilj identificirati idućeg Lewisa Hamiltona. To nije lak zadatak jer je letvica postavljena nevjerojatno visoko. Mercedes nije mjesto gdje će se jedan takav učiti jer nama treba iskusan i veoma brz vozač”, navodi Wolff.

“Zasad stvari stoje jako dobro, ali za dvije-tri godine ćemo vjerojatno imati novog štićenika, kao što su George i Esteban sada”, zaključio je Wolff.