Wehrlein: Sauber mi je ograničio performanse

wehrlein

Pascal Wehrlein kaže da ga je spori Sauber spriječio da pokaže svoj talent u sezoni 2017. Momčad je završila kao deseta tj. posljednja u plasmanu.

Sauberov bolid je koristio Ferrarijevu pogonsku jedinicu iz 2016. godine, ali dogodine će imati identičnu tvorničoj momčadi. To pak ništa ne znači Wehrleinu jer je on već spakovao kofere i otišao iz momčadi, a njegovo će mjesto zauzeti Ferrarijev štićenik Charles Leclerc.

“Uvijek sam davao sve od sebe. Mislim da je to najvažnije što mogu kazati o sezoni. Kad sam imao priliku uvijek bih je iskoristio”, komentira Wehrlein.

“Znam da se uvijek može bolje, a tu je i bitno iskustvo. Prije nekoliko utrka sam išao u jednom smjeru postavki bolida, a sada vidim da sam mogao i drugačije. Uvijek nešto naučim i definitivno mogu kazati da sam dao sve od sebe”, kaže Pascal.

Najbolji plasman naturaliziranog Nijemca je osmo mjesto na VN Španjolske, a ponovno je osvojio bod u kaotičnom Azerbajdžanu. Smatra kako je mogao i puno više da je bolid bio kompetitivniji.

“U drugom dijelu sezone razlika s momcima ispred nas je postala prevelika. Čak i da smo dobro sve odradili, ne bi se puno promijenilo jer su svi bili puno ispred nas. Uzeo bih kao primjer Suzuku jer me tamo pretposljednji prestigao za krug!”, objašnjava bivši Sauberov vozač.

“Bitno je da smo osvojili bodove kad god se otvorila prilika. Ono što znam je da sam bio u boljoj formi drugi dio sezone, ali to sigurno niste vidjeli. Istaknuo bih Maleziju gdje sam skoro ušao u Q2 i Brazil”, zaključio je Wehrlein.