Claire Williams je odgovorila kritičarima 18-godišnjeg Lance Strolla da prestanu sa zamjerkama na njegov račun dok se ne uhoda u svoj FW40.

Mladi Kanađanin Stroll se natječe od ove godine u Formuli 1 i muči se od testiranja do danas. Nedostaje mu brzine, preciznosti, pouzdanosti i bodova iako ima bolid za redovite top 10 plasmane.

Konstantno je lošiji od veterana Felipea Masse i samo je završio dvije od šest utrka. To su sasvim dovoljni razlozi za paljbu pripadnika svjetske motorsportske zajednice prema F1 novaku.

U njegovu je obranu stala šefica Claire Williams: “Puno je pritiska na Lanceu i ne smijemo smetnuti s uma koliko je mlad i neiskusan”.

“Prijelaz iz juniorske Formule u Formulu 1 je ograman, a to puno ljudi loše procjenjuje. Ako pogledate neke od aktualnih vozača poput Vettela i Raikkonena, i oni su imali težak početak F1 karijere”, poručila je.

“Moja je poruka ljudima koji negoduju protiv Strolla da budu blaži prema njemu”.

Williams smatra da brzina i impresivni nastupi Maxa Verstappena nisu pomogli novoj generaciji novaka.

“Mislim da usporedba novih vozača s Maxom nije fer prema njima. Tim momcima treba najmanje godina dana da se prilagode novoj situaciji i bolidu”, objašnjava Williams.

“Što smo dobili s Maxom je jedinstveni slučaj. Dajmo Lanceu nešto vremena kako bi skupio iskustvo i znanje pa ćemo onda suditi”, zaključila je Claire Williams.