Lance Stroll je bio ekstatičan nakon dolaska do prvih bodova u F1 karijeri. 18-godišnji se Kanađanin probio s 18. na deveto mjesto u konačnom poretku.

Stroll je bio razočaran kvalifikacijama jer je ispao već u ranoj fazi Q1. Situaciju je popravio u utrci kada je priredio pravi spektakl pred domaćom publikom. Valja napomenuti kako je Lance rođen samo nekoliko minuta vožnje od staze Gilles Villenueve.

Mladić je odlično startao i u prvom krugu izbjegao spektakularnu nesreću u trećem zavoju. Zaradio je nekoliko pozicija i nastavio proboj prema pozicijama koje nose bodove. Pokazao je da u njemu ima trkaćeg potencijala i da je pitanje vremena da ga u potpunosti oslobodi.

“Sretan sam za sebe, momčad i navijače”, kazao je Stroll. “Balans bolida je bio u redu cijelu utrku. Bio sam brz na ravnicama i imao sam protočnost kroz zavoje. Pretjecao sam pravovremeno, s tim da sam poneko mogao i ranije odraditi, ali nisam želio previše riskirati. Radije sam bio strpljiv i sačekao jedan krug”, nastavio je.

“Moj inženjer James me informirao o događanjima oko mene cijelu utrku. Bili smo hlande glave i na kraju ugrabili deveto mjesto. Stvari su se poklopile i nisam imao nikakvih problema. Mogao sam voziti brzinom kojom smo željeli”.

“Ova utrka mi znači čitav svijet. Osvojiti bodove na domaćem terenu i vidjeti u utrci kanadske zastave na tribinama je neopisiv osjećaj”, zaključio je Stroll nakon odlične utrke.