Williams ne komentira navode u kojima je Robert Kubica ispao iz kruga potencijalnih vozača u sezoni 2018. Takvim bi se ishodom Rus Sergey Sirotkin prometnuo u novog kolegu Lance Strolla.

Williams je na posljednjim ovosezonskim testovima pružio priliku Kubici i Sirotkinu te nastavio pažljivo probirati opcije za narednu godinu.

Kubici (33) je Williams posljednja slamka spasa za ulazak u F1 nakon što je Renault zapečatio svoju postaju s dvojcem Hulkenberg / Sainz.

Sirotkin (22) se u međuvremenu prometnuo u izglednog kandidata jer je zadovoljio i privukao interes potencijalnih poslodavaca. Uz to je i Renaultov test vozač, pa mu isustva ne nedostaje.

Prema Autosportu, Sirotkin je imao jak nastup u Yas Marini i trenutno je favorit za mjesto u momčadi, dok je Robert Kubica u potpunosti ispao iz igre.

Službeni Williams pak drži jezik za zubima. “Nemamo planove niti ikakve najave u ovom trenutku po pitanju vozačke postave”, glasi komentar glasnogovornika momčadi.

Sirotkinov menadžer Gianpaolo Matteucci također nije želio raspravljati o špekulacijama, već je samo naveo kako je Sergey jak i talentiran kandidat za mjesto u Williamsu.

Navodno će veliku ulogu u svemu imati i Sirotkinovih 15 milijuna funti od ruskog sponzora SMP Racing grupe.