Jedino slobodno sjedište u Formuli 1 je u momčadi Williams. Za njega se natječe krug vozača među kojima se nalaze zvučna imena poput Roberta Kubice, Paula di Reste, Danila Kvyata, Pascal Wehrleina i Sergeya Sirotkina.

Posljednje informacije navode kako se i F2 zvijezda Olivier Rowland natjecao za mjesto, ali iz momčadi su opovrgli takve glasine. “Moje kolege vode pregovore s Wiilliamsom. Britanski bolid i vozač su kao stvoreni jedno za druge”, piše u britanskom Independentu.

Iz momčadi su kratko odgovorili: “To nije točno”, na poveznice s Rowlandom. Kanadski dnevnik Le Journal de Montreal navodi ukoliko momčad ne odabere Kubicu, nameće se Sergey Sirotkin kao najizglednije rješenje.

Rezervni vozač Renaulta Sirotkin je navodno spreman platiti mjesto u momčadi 15 milijuna dolara kojima ni Robert Kubica ne može parirat. Kanadski list navodi kako su Sirotkin i njegovi sponzori već viđeni u sjedišnici britanske momčadi iz Grova.

Prema njihovom izvoru Williams je u situaciji da odabere Kubicu i pruži mu priliku u prvih nekoliko utrka. Ako se Poljak pokaže sposobnim voziti na vrhunskoj razini, ostati će u momčadi, a ako ne zadovolji očekivanja na njegovo mjesto ulazi Sirotkin.

Prema neslužbenom izvoru Paul di Resta, Danil Kvyat i Pascal Wehrlein su van okvira Williamsovih interesa.