Vozači su na prvim treninzima za VN Kanade imali velikih problema s jako prljavom podlogom. U kombinaciji sa starim asfaltom gotovo svako par minuta smo vidjeli neko izvrtanje.

Vozači navode gume kao jedan od potencijalnih krivaca jer su pretvrde, teško ih griju i generalno im nedostaje gripa. Sve im dodatno otežavaju postavke bolida na niskoj razini aerodinamičkog potiska.

“Veoma je klizavo i održavanje ravne linije je veliki izazov. Nemamo dobar osjećaj radi različitih zavoja i učestalih šikana pa se stvara dojam kao da vozimo dvije različite staze”, kaže Kimi Raikkonen.

Romain Grosjean smatra da se najveći problem pojavljuje izlaskom iz čiste trkaće linije. “Što se dovraga događa? Ovo mi ide na živce”, zavapio je putem team radija nakon što se izvrtio po treći put.

“Izvrtio sam se tri puta, a da ne znam razlog. Vjerojatno dobar dio krivice snosi brake-by-wire koji nije radio kako treba”, kaže Francuz.

“Kad ste na novim gumama i triput se izvrtite, naravno da ćete se zapitati što se događa. Nisam ovdje da radim piruete. Ali, to se dogodilo u tri od 40 krugova, ostali su bili uredni”, dodao je Grosjean.

Lewis Hamilton je naveo glavni problem brzinu nove generacije bolida u kombinaciji s lošijim prijanjanjem guma nego prethodnih sezona.

“Gume su lošije, a bolid puno više proklizava. Iako imamo više aerodinamičkog gripa, gume ne prijanjaju kako treba. Nadam se da ćemo sutra riješiti te probleme”, zaključio je Britanac.