Jolyon Palmer je najavio kako više neće voziti za Renault u posljednje četiri utrke sezone. Svoju objavu je postavio nakon kvalifikacijske sesije u Suzuki.

Već su kružile glasine da je Palmer spreman napustiti Renault i prije kraja sezone, a kako stvari stoje, to će se uskoro i dogoditi.

“VN Japana će mi biti posljednja utrka za Renault. Ovo je bila izuzetno zahtjevna sezona i mnogo toga sam prošao posljednje tri godine”, stoji u Jolyonovoj objavi.

“Napravio sam ogroman put s timom i mogu se s ponosom osvrnuti na performanse u drugoj polovici sezone. Osvojio sam bodove u Maleziji i ostvario najbolji rezultat karijere u Singapuru šestim mjestom”, nastavio je.

“Želim svu sreću momčadi i sve najbolje u budućnosti, a ja ću dati sve od sebe za što bolji rezultat pa ću onda razmisliti o opcijama koje mi se nude u budućnosti”, zaključio je Palmer.

Renault se odlučio za rani korak te će dovesti Carlosa Sainza iz Toro Rossa kojemu će četiri utrke isustva jako dobro doći kao priprema za iduću sezonu.

“Želio bih zahvaliti Jolyonu na odanosti i profesionalizmu. Otkad je dio Renaultove momčadi, Jolyon je bio visoko posvećen. Pokazao je odlične personalne kvalitete i želimo mu svu sreću u budućoj karijeri”, kazao je šef Renaulta Cyril Abiteboul.

Danil Kvyat će se vratiti u svoje sjedište Toro Rossa te u paru s Pierrom Gaslyem pokušati vratiti formu i reputaciju.

Francuz se bori za naslov u Super Formula prvenstvu čija se zadnja utrka križa s VN SAD-a. Gasly je izjavio kako je spreman propustiti ukoliko bude imao priliku voziti u Texasu tog vikenda.