VN Brazila seli iz Interlagosa u Rio de Janeiro!

VN BRAZILA Autodrom Jose Carlos Pace 10.11. do 12.11.2017
VN BRAZILA Autodrom Jose Carlos Pace 10.11. do 12.11.2017

VN Brazila bi se od iduće sezone trebala voziti na novoizgrađenoj stazi u Rio de Janeiru koja će dobiti ime po trkaćem velikanu Ayrtonu Senni. Informaciju je obznanio predsjednik Brazila Jair Bolsonaro.

Tim bi potezom mnogim navijačima draga i tradicionalna staza u F1 kalendaru Interlagos barem na neko vrijeme otišla u povijest. Predsjednik kaže da su već potpisani ugovori i gdje možemo očekivati novu stazu.

U planu im je završiti novu stazu već do kraja ove godine, a bit će financirana isključivo privatnim kapitalom.

“Menadžment Formule 1 je odlučio kako želi nastaviti suradnju s Brazilom, ali je Sao Paulo (Interlagos) postao nepraktičan jer se događaj financira iz javnog budžeta, a postoji i nekakav dug”, kaže Bolsonaro.

“Novu stazu ćemo napraviti u roku od 6-7 mjeseci. Hotelski sektor će biti zadovoljan, ekonomija i stanovništvo također. To je dobra stvar za Rio i Brazil”, stoji u predsjednikovu obraćanju.

Osvrnuo se predsjednik i na situaciju u kojoj je zatekao budućnost F1 u Brazilu: “Nakon naše pobjede na izborima, F1 je već imala namjeru napustiti Brazil, ali sada ne samo da neće otići, već će napraviti novu stazu u Rio de Janeiro, a nosit će ime idola Ayrtona Senne”.

“Stvorit ćemo tisuće poslova, a benefite će imati svo stanovništvo države”, zaključio je predsjednik.

Novu će stazu navodno dizajnirati Hermann Tilke, a trebala bi ugostiti i MotoGP.

Liberty vuče zategnute odnose sa Sao Paulom i organizatorima, ali je još uvijek neizvjesno što će se događati jer tvrde kako imaju ugovor s F1 i za sezonu 2020 na Interlagosu.

Obožavatelji sporta će ostati bez mnogima dragog Interlagosa koji je dugo vremena bio među tradicionalno uvodnim utrkama sezone da bi se poslije prebacila u kasniji i dramatičniji termin pred kraj sezone.