Ferrarijev Sebastian Vettel i Red Bullov dvojac Daniel Ricciardo i Max Verstappen se pribojavaju kako Mercedesova momčad izgleda nepobjedivo nakon dominacije u prvim slobodnim treninzima.

Lewis Hamilton je završio ispred momčadskog kolege Valtterija Bottasa u oba treninga, dok ostatak družine osjetno zaostaje za njima.

“Bit će teško nosit se s Mercedesima. Izgledaju vrlo brzo u svim uvjetima i na svim gumama. Razlika između nas i Red Bulla je vrlo mala”, priznaje Sebastian Vettel.

Ferrarijeva uzdanica vjeruje kako će uz fino podešavanje pronaći nešto vremena, što bi im trebalo pomoći u uvjetima utrke i kvalifikacija.

Daniel Ricciardo će ovog vikenda imati kaznu od 10 mjesta na startnom gridu. Njemu zadaća neće biti lov na srebrne strijele, ali iznosi dojam kako je Mercedes jako brz ovog vikenda.

“Jako su brzi s puno goriva, ali nešto smo im bliže kada imamo manje. Mi i Ferrari smo jako blizu i mislim da nas očekuje neizvjesna borba. Mercedes definitivno ima nešto više brzine od nas”, smatra Australac.

Max Verstappen je nešto optimističniji iako i on daje do znanja kako su Mercedesi uvjerljivi favoriti.

“Mislim da je Mercedes najbrži, ali pokazali smo u posljednjih nekoliko utrka za što smo sposobni. Nedostaje nam brzine na pravcu, a sve ostalo je u redu po mom mišljenju”, navodi Max.

“Na mekim gumama Mercedes izgleda jako brzo. Znamo da nešto više troše gume od nas pa im one i više odgovaraju. Mi ćemo se svakako potruditi i pronaći poboljšanja za nastavak vikenda”, zaključio je Max.