Vinales za dlaku izbjegao veliku katastrofu

vinales

Maverick Vinales vjeruje da je izbjegao veliku katastrofu kada se Marcu Marquezu pokvario motor dok je bio neposredno ispred njega.

Marquezu se dogodio kvar na Hondi koji je noćna mora za sve vozače. Bijeli gusti dim iz auspuha je značio odustajanje, a da vozač nije direktno kriv.

Marcovo odustajanje je donijelo još više uzbuđenja što se tiče ukupnog poretka i borbe za naslov, a njemu i njegovim navijačima je malo poremetilo planove za osiguravanje šeste titule.

Vinales, koji se u tom trenutku nalazio na četvrtom mjestu iza Marqueza je izjavio: “Upravo sam vidio eksploziju na svome licu!”

“Bilo je poprilično zastrašujuće, jer nisam znao je li riječ o ulju ili vodi pa sam kočio 30 metara ranije nego obično.”

“Bio sam sretan što voda ili ulje nije dotaklo moje kotače, jer da je, to bi bila velika katastrofa za mene”, rekao je Vinales.

Kasnije je Španjolac shvatio da ga je to 30 metara ranije kočenje, koštalo pobjede jer je cilj prošao samo s 0,114 sekundi zaostatka za pobjednikom Doviziosom.

“Izgubio sam puno u usporedbi s Valentinom i Doviziosom na toj točki kočenja jer su mi tada malo pobjegli. Od prvog kruga sam se osjećao jakim na motociklu, samo sam se brinuo o gumama”, nastavlja Maverick.

“Bilo mi je prilično teško kada su me Dovi i Marc prestigli jer sam znao da je moja najjača točka kraj utrke – zato sam gurao 100% u posljednjih pet krugova.”

“Bili smo u mogućnosti vratiti se nazad u borbu za pobjedu, motocikl je dobro radio i sretan sam zbog toga”, zaključio je Vinales.