Maverick Vinales tvrdi da Yamaha mora poboljšati svoje performanse u kišnim uvjetima ako se želi boriti za titulu prvaka ove godine.

Vinales je prošlog vikenda u mokrom Misanu završio utrku na četvrtom mjestu i sada zaostaje 16 bodova za vodećima Marquezom i Doviziosom.

Maverick je koristio prototip šasije za 2018. godinu koji je predstavljen u Silverstoneu i u petak je izjavio da ga nova šasija čini puno opuštenijim na motociklu.

Utrku je započeo s Pole pozicije, ali je već u prvom krugu izgubio poziciju od Hondinog Marca Marqueza i Ducatijevaca Andrea Doviziose, Jorge Lorenza i Danila Petruccija.

Nakon poražavajuće činjenice, Vinales je naglasio kako je nužno poboljšanje Yamahe u kišnim uvjetima, nakon što su uspjeli ostvariti jako dobar napredak u suhim uvjetima.

“Mislim da smo se jako puno poboljšali na suhom, s mnogo konzistentnosti”, rekao je Španjolac.

“Sada se moramo poboljšati na mokrom, jer su Marc i Dovi uvijek daleko ispred kad je staza mokra. Ako želimo osvojiti prvenstvo moramo i mi biti naprijed”, objašnjava Vinales.

“Ponašanje prednjeg kraja motocikla je bilo jako dobro i s tim sam zadovoljan. Imam isti osjećaj na suhoj podlozi, na prednjem kraju smo ostvarili izuzetan napredak.”

“Ali na stražnjem kraju je izuzetno teško dobiti prianjanje. Pogotovo na lijevoj strani, mnogo klizim i ne mogu se nagnuti u zavoju. Tijekom utrke sam možda samo četiri ili pet puta dotaknuo pod lijevim koljenom.”

“U nedjelju sam mogao najviše do četvrtog mjesta i nadam se da ćemo idući put biti na postolju. Osjećam se samouvjereno na suhom. Nadam se da će sve biti normalno u Aragonu i da se možemo boriti s njima”, zaključuje Vinales.