Maverick Vinales je sjajno započeo karijeru na Yamahi. Odmah je izjednačio rekord od dvije uzastopne pobjede na početku sezone od Wayne Raineya iz 1990. godine.

On i Marc Marquez su jedini vozači kojima je to pošlo za rukom od početka MotoGP ere.

Navijači će imati priliku već ovoga vikenda vidjeti novi okršaj mladih lavova na stazi na kojoj je dominantan Marc Marquez.

Niti Vinales nije za baciti jer je ovdje pobijedio na Moto2 utrci u 2014. godini, a prošle godine je ostvario solidno četvrto mjesto na Suzukiju kojeg nije krasila poželjna snaga motora.

“Veselim se utrci u Austinu jer sam tamo uvijek vrlo dobar. Tu sam po prvi put pobijedio u Moto2 klasi i prošle godine sam ostvario jedan od boljih rezultata. Mislim da mi odgovara stilu vožnje, a ponajviše mi se sviđaju visinske promjene pa ću vidjeti kako mi se motor ponaša na uzbrdicama i nizbrdicama. Uvjeren sam kako će ovo biti dobar trkaći vikend za mene”, kaže Maverick Vinales.

Ukoliko Vinales pobijedi, ući će u probrano društvo mladih vozača koji su triput uzastopno pobijedili po ulasku u kraljevsku klasu. Također će postati najmlađi trostruki Yamahin uzastopni pobjednik!

Marc Marquez je nakon prvenstvenih borbi s Jorgeom Lorenzom i Valentinom Rossijem zasigurno dobio najvrućeg protivnika koji će osigurati pregršt zanimljivosti i zabave navijačima.