Osvajač Pole pozicije Maverick Vinales smatra da ga čeka izazovan nastavak vikenda. Dio posla već ima za obaviti na zagrijavanju oko odabira guma.

Vinales je na Aragonu oborio novi rekord staze, a prethodni vlasnik Marc Marquez je izgubio kontrolu motocikla u kvalifikacijama pri posljednjem pokušaju.

Yamahin vozač nije siguran koje će gume odabrati za utrku, a o tome će uvelike ovisiti i odabir njegovih rivala. Trećeplasirani u ukupnom poretku Vinales cilja samo na pobjedu.

“Uvijek je bitno startati sprijeda jer tada možeš bolje kontrolirati utrku i potrošnju guma. Momčadski je posao odlično odrađen, mijenjali smo postavke i osjećam jako samopouzdanje i priliku da pritiščem”, kaže Vinales.

“Teško je usporediti brzinu spram konkurenata, ali bilo je lijepo osvojiti Pole. U suhim uvjetima imamo vrlo kompetitivan motor, ali u kišnim se uvjetima trebamo poboljšati”.

“Mislim da nitko još nije siguran po pitanju odabira guma pa nas čeka dosta posla na zagrijavanju. Za utrku je važno dobro startati i pokušati izgraditi prednost od samog početka”.

“Uzet ćemo sve šanse i dati svoj maksimum”, zaključio je Vinales.