Vinales: Razmišljam o prvenstvu

Vinales

Maverick Vinales je nastavio s osvajanjem dobrih plasmana i skupljanjem bodova. S novih 20 bodova je povećao vodstvo pred glavnim konkurentima Marquezom i Rossijem.

Maverick Vinales je dao sve od sebe u Mugellu, ali unatoč najboljoj startnoj poziciji nije uspio pobijediti odličnog Andreu Doviziosa.

Španjolac smatra trenutni dio sezone ključnim u daljnjoj borbi za osvajanje naslova pa je na umu imao i pobjednički trofej, ali ne VN Italije, već prvenstva.

“Zadovoljan sam drugim mjestom jer smo imali težak vikend nakon pada u petak. Danas sam u početku dao sve od sebe, a u drugom dijeli sam se pripremao za napad u zadnjih 6-7 krugova na Dovija, ali Ducati je danas bio veoma jak”, kaže Vinales.

“Bio sam zadovoljan svojim motociklom i na umu sam imao 20 prvenstvenih bodova. Oni su mi bili važniji od pobjede. Sljedeća je utrka u Barceloni i mislim da ćemo tamo biti jaki”.

“Veoma smo motivirani, na visokoj smo razini i želimo nastaviti kao što dosad radimo i osvajati što više bodova”, zaključio je glavni favorit za osvajanje naslova.