Na današnjem je treningu Maverick Vinales izgubio prednji dio motocikla te pretrpio težak pad, ali srećom bez ozljeda.

Vinales je u zavoj Arrabbiata 2 ušao preširoko te na njegovom standardnom kasnom agresivnom kočenju izgubio kontrolu i pao.

Nakon pada se Španjolac povukao u Yamahin kamion kako bi se sabrao i pregledao te je ipak uspio odvoziti zadnjih deset minuta treninga.

U zadnjem stintu nakon pada Vinales nije postigao značajniji rezultat te je završio na 13. mjestu između ozlijeđenog timskog kolege Rossija i Hondinog Marqueza.

Vinales o treningu: “Bila je to velika nesreća i sretan sam što sam se izvukao. Imam male bolove, ali još uvijek sam u redu. Vratio sam se u boks i krenuo s potpuno drugačijim motociklom, s nekoliko stvari koje nisam volio i s punim spremnikom. Ali još uvijek se osjećam dobro”.

“Ostvarivao sam krugove 1:48 na visokim temperaturama što je sasvim pozitivno. Mislim da ću biti dobro ostatak vikenda. Ako je sesija sada bila u redu, mislim da će u nedjelju biti još bolja! Još uvijek moramo izmjeriti neke parametre na elektronici, ali osjećam se dobro”, zaključio je vodeći u poretku Vinales.