Max Verstappen je startao utrku s drugog mjesta, ali veselje nije dugo trajalo jer se samo nakon stotinjak metara našao u Ferrarijevom sendviču i eliminirao obojicu.

Max Verstappen se prometnuo u izvjesnog favorita utrke nakon što je kiša započela samo desetak minuta prije starta. To je trebalo odgovarati njemu i bolidu Red Bulla.

Mladi Nizozemac se po završetku utrke osvrnuo na incident koji je obilježio njegov vikend u Singapuru: “Ne razumijem njegovu reakciju jer se bori za naslov prvaka, a bio je tako agresivan na startu. Lewis je s druge strane bio ugodno iza nas pa njegovo skretanje i zatvaranje nije bio najpametniji potez”, jasan je Verstappen o Vettelovu potezu.

U svoju obranu iznosi: “Mislim da nije bio trkaći incident. Oba su Ferrarija pogriješila procjenu slobodnog prostora i koliko ga moraju ostaviti. Ja se nisam mogao nigdje maknuti jer sam se nalazio u sendviču i tada smo se sudarili”.

“Svjestan sam da je Kimi imao dobar start i da je držao svoj pravac, ali onda me počeo gurati udesno, a potom je Sebastian agresivno došao s druge strane”.

Ovo je sedmo odustajanje u sezoni za Verstappena pa je s podsmijehom zaključio: “Na kraju mogu biti sretan što smo svi odustali, tako da ne budem samo ja”.