Max Verstappen bi se mogao naći u nevolji nakon što je poslije VN SAD-a upućivao uvrede na račun jednog od FIA-inih sudaca.

Kontroverzna situacija se dogodila kad je mladi Nizozemac još uzbuđen i vesel radi hrabrog pretjecanja Kimija Raikkonena u posljednjem krugu, naprasno morao napustati sobu za postolje jer je kažnjen.

Max je vjerojatno bio zatečen odlukom koliko i njegov otac Jos koji se ispuhao na Twitteru i prozvao FIA-u kao Ferrarijeva Internacionalna Asistencija. “Očito je da u F1 ljudi ne znaju što je utrkivanje; Srami se FIA; Ovo je sranje, žao mi je, ali ovo je pušiona”, redali su se tweetovi na Josovu profilu.

“Osjećam se pokradeno. On je idiot koji uvijek radi protiv mene. Nadam se da obožavatelji neće biti zadovoljni odlukom i da se neće vratiti iduće godine”, kazao je Verstappen prije napuštanja staze.

“Na kraju dana, svatko je išao preširoko negdje, nije bilo limita staze i mislim da su obožavatelji uživali u tome”, kazao je Max.

Sada iz više izvora doznajemo kako će FIA razmotriti je li Verstappenova krizika sudačke odluke dovodi sport na loš glas.

Red Bullov šef Horner smatra kako ne bi trebali: “Ako Lewis Hamilton može otvoreno kritizirati predsjednika SAD-a, zašto frustrirani vozač ne bi izrazio svoje mišljenje”.

U vezi Verstappenovog pretjecanja još vladaju podijeljena mišljenja jer neki misle da je pretjecanje bilo ilegalno, drugi da je morao tako prestići, dok treći zazivaju postavljanje modifikacije kako se ne bi kršile granice staze.

Stručnjacima smeta pravi problem, a to je da se samo određena nepoštivanja limita staze kažnjavaju.

Trkaći direktor F1 Charlie Whiting je obranio odluku suca u Austinu. “U svim drugim slučajevima, vozači su napustili stazu i išli dužim putem prije vraćanja. Max je s druge strane skratio zavoj sa svim kotačima”, zaključio je.