Verstappen osvojio nagradu za osobnost godine

verstappen

Max Verstappen je osvojio treću zaredom FIA-inu nagradu za osobnost godine u Parizu.

Verstappen je debitirao u Formuli 1 u sezoni 2015 i omamio gledatelje nevjerojatnom brzinom, pretjecanjima i agresivnošću. Tada je imao samo 17 godina i uvjerili smo se da je nova zvijezda rođena.

Fascinantna je činjenica da je pobijedio u prvoj utrci za seniorski Red Bull na VN Španjolske 2016. godine. Ove sezone nije imao sreće u utrkama zbog učestalih problema s pouzdanošću bolida, ali je uspio pobijediti na dvije utrke – VN Malezije i Meksika.

“Sjajno je što sam opet osvojio nagradu i to je vrlo dobro priznanje”, kazao je mladi Nizozemac.

“S obzirom na dvije pobjede ove sezone, smatram da smo je dobro odradili. Početak godine nam je bio težak s puno problema, ali u drugom dijelu su se stvari popravile i uspjeli smo pokazati za što smo sposobni”, nastavio je.

“Malezija mi je svakako bila vrhunac sezone jer smo dotad bez obzira na razne probleme održali pozitivan momentum”, dodaje.

Iduće sezone Max već četvrtu godinu boravi u elitnom društvu pod zaštitom Red Bulla. Iako su ove godine Austrijanci bili brzinom osjetno iza glavnih konkurenata, Verstappen je uvjeren kako će dogodine biti puno bolji.

“Osjećam se kao doma u Red Bullu. Momčad je odlična i suradnja dobro teče. Nadam se kako ćemo napraviti korak naprijed dogodine”, kaže Verstappen.

“Jako radimo na tome i jedva čekam novu priliku i početak sezone”, zaključio je Max.