Red Bullov vozač Max Verstappen kaže da bi prebacio TV program da je gledao  VN Australije na televiziji.

Već tradicionalno otvaranje sezone u Melbourneu nije donijelo gotovo nikakva uzbuđenja na stazi. Pretjecanja na stazi gotovo da i nije bilo, osim u prvom krugu, a o borbama kotač uz kotač da i ne pričamo.

Potencijalna borba za pobjedu je bila na vidiku, no i to je propalo kada se Vettel uspio odmaknuti od Hamiltona koji je naposljetku odlučio da mu je pametnije čuvati motor nego riskirati napade na prvu poziciju s kojima bi možda donio malo prijeko potrebnoga uzbuđenja publici.

Verstappen je imao vrlo frustrirajuću utrku za koju je na kraju rekao da je vrlo dosadna. Upitan kakva je bila VN Australije za obožavatelje, jasno je odgovorio: “Potpuno bezvrijedna. Osobno, isključio bih televizor”.

“Bilo je jako dosadno. Bio sam u rasponu DRS-a cijelo vrijeme, ali ništa nisam mogao učiniti”, rekao je Verstappen.

Nizozemac je prvu dionicu utrke proveo iza sporijih bolida i naposljetku se izvrtio u prvom zavoju u pohodu na Kevina Magnussena.

Tu je izgubio poziciju od Nice Hulkenberga kojega također nije uspio prestići. Nakon intervencije virtualnog sigurnosnog automobila izborio se za šestu poziciju iza McLarenovog Alonsa i na njoj proveo kraja utrke.

“Hassovi bolidi su bili sekundu sporiji od Ferrarijevih. Imali su sreće što su se našli ispred nas”, nastavlja Verstappen.

“Ali ovdje ne možete pretjecati. Pogledajte Hamiltona i Vettela. Ista priča je i s Alonsom.”

“Bili su puno sporiji, ali ne možete ih proći. Pokušavate sve, ali ishod je uvijek isti.”

FIA je predvidjela poteškoće s pretjecanjima u Albert Parku te su dodali treću DRS zonu od ove godine, no Verstappen i dalje tvrdi da to nije rješenje problema.

“Glavni problem su bolidi, kada bi se oni promijenili ne bi bilo problema s pretjecanjem”, zaključuje Mad Max.