Max Verstappen kaže da ne uzima zaozbiljno kritike Sebastiana Vettela na njegovu vožnju, naročito nakon kontroverznih postupaka četvereostrukog prvaka na stazi u Baku.

Vettel se žalio putem Team radija na VN Velike Britanije kako se Verstappen preagresivno branio i micao na kočenju dok su se borili za treće mjesto. Po završetku utrke je opisao nervoznim njegov stil obrane.

Verstappen se potom osvrnuo na Vettela: “Ne shvaćam ga zaozbiljno. Posebice ne nakon onoga što je napravio u Baku i zaradio kaznene poene. Pogledajte samo koliko ih ima na skontu…”

“Mislim da je borba bila tvrda, ali poštena. Imali smo mali kontakt, ali sve ostalo je dobro prošlo”, nastavio je.

Verstappen smatra da ga je rana jurnjava u utrci koštala podija jer je istrošio gume. Imao je slične probleme koji su naposljetku prouzrokovali pucanje guma na oba Ferrarijeva bolida.

Mladi Nizozemac drži da bi ga bez obzira na ostanak na stazi, Finac lako prestigao u zadnjem krugu s novim gumama: “Dvije sekunde prednosti mi ne bi puno pomoglo”.

Red Bull je bio razočaran brzinom u Silverstonu i uzdaju se u poboljšanja koja će predstaviti u Hungaroringu. Ona će biti ključna za nastavak sezone.

“Mislim da smo bili prespori, ali smatram da smo dali svoj maksimum. Rezltat je pozitivan jer smo osvojili bodove, ali svakako trebamo brži bolid”, kaže Verstappen.

Na upit o očekivanjima za VN Mađarske, Max je odgovorio: “Teško je kazati jer ćemo dobiti dosta novih dijelova i moramo vidjeti kako će sve skupa funkcionirati”.