Max Verstappen nije pretjerano zadovoljan današnjom izvedbom Red Bulla u kvalifikacijama, ali ne gubi nadu u bolju utrku.

Momčad je odlučila razdvojiti strategije, jedan bolid s više, a drugi s manje downforcea. Verstappen je odabrao s više prijanjanja.

“Nisam siguran jeli odabir bio dobar. Sada mogu reći da nije, ali sutra možda bude bolje. Teško je sada točno kazati”, govori Verstappen.

“Generalno nisam bio zadovoljan nakon prvog nastupa u drugom dijelu kvalifikacija. Nakon drugog pokušaja sam bio zadovoljniji i mislim da s četvrte pozicije mogu napraviti nešto u utrci”, nastavio je.

Max Verstappen navodi da im za razliku od Sepanga nije odgovarala konfiguracija staze: “Staza ima dosta pravaca, a to je bolno za nas”.

Sutra bi trebalo biti toplije nego danas pa bi se u igru mogla uplesti veća degradacija guma. Verstappen je o tome kazao: “Ako vam ovdje opadne razina prijanjanja guma, jako ćete se boriti u zavojitom prvom sektoru. Nadam se da će sutra biti povećana degradacija guma jer je to naša prilika”.

Na upit o sutrašnjem startu iza Hamiltona i Vettela je odgovorio: “Jedva ga čekam vidjeti”.