Carlos Sainz je bio na meti jakih momčadi prošle godine. Službeno su mu pristupili iz momčadi Williams, dok ga Ferrari drži pod budnim okom.

Sainz je privukao interes konstantno dobrim rezultatima u 2016. godini. Sada vozi treću sezonu za juniorski tim Toro Rosso i nastavio je odličnu formu. U šest dosadašnjih utrka, bodove je osvojio pet puta.

Carlos je žarko želio Kvyatovo mjesto u Red Bullu, ali je prednost dobio mlađi kolega Max Verstappen. Iskazao je nezadovoljstvo Red Bullovom odlukom putem medija, ali se naposljetku pomirio s ishodom i nastavio s onim što ima.

Toro Rosso je trenutno bolje plasiran u poretku od Williamsa, ali Britanci imaju namjeru u drugom dijelu sezone ponovno pristupiti Španjolcu, potvrdio je Pat Symonds.

Sve su glasnije špekulacije kako je Sainz najvjerojatnija zamjena za Kimija Raikkonena u Ferrariju, ali i Daniela Ricciarda u Red Bullu. Španjolac stoga ima pravo kalkulirati dok ne počmu službene ponude.

“Svake je godine u Toro Rossu bio dobar i svake se godine poboljšava”, kazao je F2 vozač Oliver Rowland.

“Vjerojatno mu odgovaraju bolidi s više aerodinamičkog potiska. Kada smo se utrkivali u juniorskim danima sa sličnim bolidima, bio je izniman”, nastavio je s pohvalama Rowland.

“Lijepo ga je vidjeti kako sazrijeva i poboljšava se. Bilo bi mi drago kad bih ga vidio u nekoj od top momčadi poput Ferrarija ili Red Bulla već na kraju godine”, zaključio je Rowland.

Carlos Sainz se u tri sezone prometnuo u rang vrhunskih vozača. U Toro Rossu je pokazao kvalitetan mentalitet i vrhunski obavljao zadaće na stazi.

Bila bi velika šteta ako Sainza ne angažira niti jedna od top momčadi, ne samo za 22-godišnjeg Španjolca već i za Formulu 1.