Domino efekt kojeg je započeo Daniel Ricciardo polako zahvaća i ostale vozače, a ponajviše Carlosa Sainza. Španjolac je ostao bez mjesta u Renaultu, a čini se da ni povratak u Red Bull nije izvjestan.

Ricciardo je priredio pravo iznenađenje među pratiteljima sporta sa šokantnim transferom u Renault. Potpisao je dvogodišnji ugovor za momčad iz Enstona jer je Red Bull odbio produžiti s Riccijem ugovor za samo jednu sezonu.

Iako je bilo poprilično izgledno da će ostati u timu iz Milton Keynesa, Ricciardo se odlučio kockati i prijeći u Renault, trenutne predvodnike sredine poretka jer je osjećao da sve više potpada u drugi plan Christianu Horneru i Helmutu Marku spram Maxa Verstappena.

Uvijek dobro raspoloženi Ricci je pristao na manju plaću od koje je trenutno zarađivao u Red Bullu, ali ima status prvoga vozača. Kolega će mu biti cijenjeni Nico Hulkenberg, dok će Sainz svoju sreću morati potražiti drugdje, najvjerojatnije u McLarenu uz sunarodnjaka Fernanda Alonsa.

Naime, Max Verstappen je uložio veto na dolazak bivšeg kolege iz juniorskog Toro Rossa. Njihov je međuljudski odnos završio s puno tenzija i takvo okruženje u momčadi ne bi odgovaralo nikome.

Stoga se kao favorit za mjesto u Red Bullu izdvojio Pierre Gasly iz Toro Rossa. On ove sezone bilježi jako dobre rezultate i šefovi su blagonakloni prema njemu, a naročito savjetnik Dr Helmut Marko.

Španjolski sportski dnevnik Marca već izvještava kako je Sainz na korak prelaska iz žutog u narančasti bolid.