Todt: Pustite Micka na miru

schumacher mick

FIA-in predsjednik Jean Todt smatra da bi mediji trebali pustiti Mick Schumachera na miru kako bi nesmetano lovio uspjehe u trkaćoj karijeri.

19-godišnji sin legendarnog Michaela je prošle sezone osvojio europsko F3 prvenstvo. I prije krune je bio pod budnim okom javnosti, a nakon osvajanja, situacija se dodatno usijala jer su očekivanja od Micka bitno narasla.

Todt je dugo vremena surađivao s njegovim ocem s kojim je osvojio pet vozačkih i konstruktorskih naslova prvaka. Opisao je Micka kao jednostavnog, iskrenog, lojalnog i dobrog dečka.

Mick Schumacher se od ove godine natječe u Formuli 2 s momčadi Prema i novi je član prestižne Ferrarijeve vozačke akademije.

Todt poznaje Micka još od malih dana kad mu je ganjao kokoši po vrtu. Naime, otac bi ga doveo sa sobom kod Todtove obitelji, a Mick bi se igrao u dvorištu.

“Jako sam sretan zbog Micka. Poznajem ga otkad je bio beba i volim ga. Sjajan je karakter i moramo ga pustiti na miru”, govori Todt.

“Već demonstrira da je jako talentiran vozač. Povrh svega je izniman momak, vrlo skroman i educiran. Pomno ću ga pratiti, kao što sam i do sad”, zaključio je Todt.

Schumi Jr. neće imati laku misiju u bijegu od visoke pozornosti jer biti sin sedmerostrukog F1 prvaka ima svoju težinu.