Williamsova odluka da uzme Roberta Kubicu za vozača u 2019. je ostavila Sergeya Sirotkina bez trkaćeg mjesta u momčadi. Sirotkin i njegov sponzor SMP Racing su neugodno iznenađeni i sada razmatraju iduće korake.

Sirotkinova promocija u Williamsovu momčad prošle godine je bila jako potpomognuta novcima ruske financijske grupacije SMP. Oni su za mjesto u Williamsu navodno izdvojili oko 15 milijuna eura.

U igri s njim je bio i Robert Kubica koji je tada uspio prikupiti ‘samo’ 10 milijuna eura. Sirotkinov je odlazak prema riječima osnivača Borisa Rotenborga iniciran od strane SMP-a jer nisu zadovoljni Williamsovim performansama ove sezone.

“Odlučili smo sudjelovati u F1 prvenstvu s Williams Martini Racingom. Bili smo neugodno iznenađeni performansama na početku sezonu, a onda je i razvoj bolida u potpunosti zakazao”, objašnjava Rotenborg.

“Bez obzira na situaciju, Sergey je odradio dobar posao i uložio svojih 100 posto za izvršavanje zadataka. Zadovoljni smo njegovim radom i trenutno razmatramo opcije u kojem će mu smjeru ići karijera”, dodaje.

Williams je ove sezone uz McLaren uvjerljivo zadnja momčad na gridu. Uspjeli su prikupiti bodove u samo dvije utrke ove sezone. Sirotkin je top 10 plasman ostvario u Monzi, a vrlo se dobro nosio s jednu sezonu iskusnijim kolegom Lanceom Strollom.

“Nažalost neću se utrkivati u F1 iduće godine, ali ću nastaviti raditi. Ovo je bila vrlo teška godina i sve je otišlo u smjeru kojeg nisam želio”, obratio se Sirotkin pratiteljima putem Twittera.

“Iskreno vjerujem da sam napravio pošten i dobar posao. Uložio sam sav trud i dušu za postizanje što boljeg rezultata”, zaključio je 23-godišnji Rus.