Silverstone planira reasfaltirati podlogu pred F1 utrku za VN Velike Britanije. To će biti drugi put u samo dvije godine da se popravlja staza, a potez je ponajviše napravljen zbog otkazivanja prošlogodišnje MotoGP utrke.

Staza nadomak Northamptonshirea je dobila novi sloj asfalta na početku sezone 2018, ali vrlo brzo se našla na meti kritika, a ponajviše domaćeg asa Lewisa Hamiltona. On je odmah upozorio kako su napravili jako loš posao.

“Ovo je najgrbavija staza koju sam iskusio. Grbavija je od Nordschleiffea koji je 100 godina star. Čupa mi oči iz glave i ne vidim gdje idem”, kazao je tada novinarima.

Problem s ergonomijom F1 vozača očito nije predstavljao veću prijetnju za organizatore dok nije započeo kišni MotoGP vikend. Problem s drenažom organizatori nisu mogli skriti pa je odgođen središnji događaj u nedjelju.

MotoGP je odmah upozorio da su spremni raskinuti gostovanje na Silverstonu zbog nanesene šteta njima, ali i navijačima koji su tog dana kisnuli na starom aerodromu RAF-a.

Srećom za njih, Silverstone je dobio novce od osiguranja i obeštetio navijače, ali postavlja se pitanje ‘Tko će platiti novo asfaltiranje?’. Naime, vlasnik staze je Klub britanskih trkaćih vozača koji već nekoliko godina žali kako posluju s gubicima.

Iako staza bilježi visoku stopu posjećenosti (preko 340 000 gledatelja tokom F1 vikenda), gubici su im navodno iznosili 2,8 mil. funti u 2015. i 4,8. mil. funti u 2016. godini.

Silverstonov izvršni direktor Stuart Pringle vjeruje da će se obnavljanje staze obaviti do početka F1 vikenda koji je u planu 12. srpnja. “Bliže smo kraju, nego početku. Čekamo samo finalno izvješće istrage”, kazao je.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.