“Schumacher nije lud kao Verstappen”

schumacher mick

Mick Schumacher je ove sezone ostvario upečatljive rezultate u F3 prvenstvu. Sin sedmerostrukog prvaka Michaela je krenuo očevim stopama i penje se prema kraljici automobilizma – Formuli 1.

Mlađeg Schumachera je nakon odlične F3 kampanje vrbovalo iz Toro Rossa, ali ih je Nijemac odbio. Sada je na putu prema F2, ali još nema službene najave za koju će momčad voziti.

Kakav je Schumi Jr. u usporedbi s Maxom Verstappenom, vrlo dobro zna Frits van Amersfoot, vlasnik F3 i F4 momčadi. Sa Mickom je radio u F4, dok je s Maxom Verstappenom radio u F3. Prvo što je rekao je da Schumacher nije lud kao Max.

“Postoje mnogi trkaći vozači koji misle da sve mogu učiniti na svoj način. Mick je uvijek pokazivao da želi naučiti. Radin je, koristi glavi i nije lud kao Max. Pobjeđuje utrke sa svojom glavom, što mu je najjača snaga”, govori van Amersfoot.

“To je vjerojatno naučio od oca jer da biste se utrkivali nije dovoljno samo voziti, već i puno raditi. Zato je sada tu gdje je, na korak do F1”, zaključuje za Sport1.

Ime Schumacher nosi veliku težinu u povijesti sporta, a Mick se zasad drži vrlo dobro. Zrelost je pokazao odabirom napretka na sebi prije nego zakorači u F1 jer želi biti u potpunosti spreman.