Carlos Sainz je izazvao pomutnju u odnosu sa šefovima nakon što je izjavio da se ne vidi četvrtu sezonu u juniorskoj momčadi Red Bulla, Toro Rossu.

Njemački list Auto Bild je najavio raniji raskid ugovora između mladog Španjolca s Toro Rossom prošlog vikenda u Silverstonu. Njemački su ga novinari smjestili u Renault umjesto problematičnog Jolyona Palmera već od VN Mađarske u Hungaroringu.

Red Bullov glavni savjetnik Helmut Marko je otklonio sve špekulacije, a Sainz potvrdio da će voziti u Toro Rossu ne samo ostatak sezone, već i iduću godinu.

Međutim, Marko je nagovjestio da bi u slučaju dobre ponude mogli razmisliti o prodaji Sainza. Takva se opcija vrlo vjerojatno dopala i 22-godišnjaku željnom dokazivanja, a da u isto vrijeme ne privlači daljnju negativnu pozornost.

“Kao mladi vozač učiš na ovakvim stvarima. Situacija se raščistila čim smo prodiskutirali u Austriji. Nastavit ću se fokusirati na svoj posao kao što činim cijelu sezonu. Situacija je bila konfuzna, ali naučio sam nešto iz nje”, kazao je Sainz.

“Sada sam miran jer se nemam oko čega zabrinjavati. Sve je u redu unutar Red Bull obitelji. Proveli smo zajedno velik dio vremena tokom trkaćeg vikenda u Silverstonu”, nastavio je.

“Igrali smo tenis, roštiljali, uživali u zajedničkim trenucima. Odigrao sam meč protiv Christiana Hornera, a Helmut Marko je bio sudac. Tako da smo se dobro zabavili i raščistili dosta stvari”.

“Ja sam Red Bullov vozač i potvrdio sam za Toro Rosso iduće sezone”, zaključio je Sainz.