Toro Rossov vozač Carlos Sainz je dobio kaznu od tri startna mjesta unazad za VN Europe koja se vozi u Azerbajdžanu. Eliminirao je sebe i Felipa Massu u trećem zavoju nakon kontakta s Romainom Grosjeanom kojeg je neoprezno inicirao.

Nakon što su suci pregledali snimku odlučili su blaže kazniti Carlosa Sainza jer nije namjerno uzrokovao sudar. Sainz navodno nije znao da mu se Haas Romaina Grosjeana nalazi s unutarnje strane, ali bez obzira na to, suci su njegov potez opisali kao nemaran i potencijalno opasan.

Uz to je dobio kaznu od dva boda na trkaću licencu što znači da je u proteklih 12 mjeseci skupio sedam. Ako Španjolac skupi još pet bodova u istom periodu, dobit će zabranu utrkivanja jednog GP vikenda.

Grosjean je u ovom slučaju bio žrtva, ali se prisjetio gotovo identičnog sudara kojeg je sam skrivio 2012. godine u Belgiji. On je uz sebe imao Hamiltona kojeg također nije vidio pa je uzrokovao sudar u kojem su odustali dva takmaca za osvajanje naslova, Alonso i Hamilton. Francuz je dobio zabranu utrkivanja jednog GP vikenda.

“Ne bih želio da Sainz dobije veliku kaznu, ali sam vrlo nezadovoljan načinom kojim se ponašao nakon opasnog poteza”, kazao je Grosjean nakon utrke.

Sainz se poslije ispričao Grosjeanu i Massi. Putem Twittera je poručio: “Romain mi je bio u mrtvom kutu i nisam ga mogao vidjeti. Drago mi je da smo svi u redu!”