Ross Brawn želi pripremiti nova F1 pravila koja bi bila atraktivna proizvođačima premium sportske klase automobila poput Porschea, Lamborghinija i Aston Martina.

Dio novog tehničkog pravila će svakako biti pojednostavljen kako bi se ulazak u F1 pojednostavio i pojeftinio, a utrkivanje učinilo što atraktivnijim.

Ross Brawn se nada kako će takva promjena privući tri specifična proizvođača: Porsche, Lamborghini i Aston Martin.

Aston Martin podiže razinu involviranosti u projekt s Red Bullom od iduće sezone kad mu postaje naslovni sponzor. Postoje i glasine da su u procesu reorganizacije tima za izradu vlastitog motora za 2021. godinu.

Povezanost Formule 1 s Porscheom uvijek negdje visi u zraku, a posljednje vijest kažu da nije prekinut razvoj LMP1 motora, unatoč povlačenju iz serije. Slično vrijedi i za Lamborghini koji je od ’89 do ’93 opskrbljivao neke F1 momčadi iz sredine poretka.

Brawn smatra da je za takav scenarij nužna promjena pravila: “Garantiram vam da s trenutnim tehničkim pravilima, niti jedan od navedenih proizvođača neće htjeti sudjelovati”.

“Zato moramo osmisliti pravila koji će omogućiti jeftiniju i lakšu proizvodnju. Moramo stvoriti uvjete i okruženje koje bi ih zainteresiralo”, objašnjava Brawn.

“Bilo bi ih stvarno cool vidjeti kao tvorničke momčadi na gridu. Ipak ima dovoljna mjesta za sve”, zaključio je sportski direktor.