Nico Rosberg kaže da bi se rado ponovno sprijateljio s Lewisom Hamiltonom, ljutitim unutarmomčadskim rivalom iz perioda od 2013. do 2016. godine.

Rosberg i Hamilton se znaju iz tinejdžerskih dana u kartingu. Napredovali su do F1 takorekuć skupa kroz niže kategorije, ali kad su obojica dobili isti bolid, spreman za osvajanje naslova, njihov odnos je poprimio neočekivani animozitet.

“Bili smo jako dobri prijatelji prije toga”, kaže Rosberg za medije, a vjeruje da će biti opet. “Ne vidim zašto se ne bi opet mogli slagati nakon nekog vremena, ali mislim da još nije pravo vrijeme za to”, dodaje.

Rosberg je 2016. godine osvojio prvi naslov svjetskog prvaka Formule 1 nakon čega se iznenada povukao. Iako stanuju blizu jedan drugog u Monaku, nisu se čuli ni vidjeli u slobodno vrijeme.

“Nismo više rivali, potpuno sam van toga svijeta”, objašnjava 32-godišnji Rosberg koji je među prvima čestitao ovogodišnjem prvaku Hamiltonu.

“Puno ljudi ne voli i ne poštuje način kako radi i kako se odnosi, ali to su po meni stvari osobnog mišljenja, ali meni je drago da ih čini na svoj način”, objašnjava Nico.

O rivalstvu se Hamiltonom je kazao: “Pritiskali smo jedan drugog do samih granica. Bili smo vjerojatno najuspješniji timski duo na stazi u povijesti Formule 1”.

Neizvršni direktor kaže da je atmosfera puno bolja otkad Rosberg nije u Mercedesu. Njegovo je mjesto preuezeo Valtteri Bottas.

“Hamilton i Bottas nisu prijatelji, ali nema mržnje kao što se stvorila između njega i Nice. To je bilo jako loše za momčad, ali ne i za njih jer su se pritiskali i išli brže no što bi inače”, zaključuje trostruki prvak Lauda.