Suzukijev mlađi vozač Alex Rins tvrdi kako je ovogodišnji motocikl već sada stoput bolji od prošlogodišnjeg.

Japanski najmlađi povratnik, prošle je godine izgubio utrku za vodećima čak i prije sezone zbog kardinalne greške učinjene pri izboru postavki motora.

Novi motocikl je i u očima gledatelja nedvojbeno bolji i brži, a to osobito potvrđuju rezultati mladoga Španjolca koji je prvoga dana odvozio drugo najbrže vrijeme sa samo 0.012 sekundi zaostatka za vodećim Calom Crutchlowom.

“Na Tajlandu smo napravili vrlo dobru bazu motocikla. Drugog dana smo pokušali mnogo novih stvari od kojih smo neke odbacili jer ne rade, a druge su pokazale napredak”, rekao je Rins.

“U Maleziji i na Tajlandu smo učinili veliki posao. Napravili smo mnogo pozitivnih pomaka što možete vidjeti u ritmu i brzinama koje smo postigli.”

“Kao vozač nikada nisam u potpunosti zadovoljan, uvijek mogu tražiti malo više snage i malo jače ubrzanje. Generalno gledajući, mislim da imamo dobar motocikl, motocikl koji je barem 100 puta bolji nego prošle godine”, navodi Rins.

Rins je više godina bio u vrhu Moto2 i Moto3 klase. Kao nagradu za prošlogodišnji uspjeh, dobio je mjesto u tvorničkoj momčadi Suzukija, no imao je neslavan start obilježen ozljedama te ne tako dobrim 16. mjestom u ukupnom poretku.

Iako je Španjolac loše startao sezonu, u drugom dijelu je Rins bio sve bolji i taj konstantni napredak je prenio u zimsku stanku, a kako vidimo i u predsezonske testove.

“Ovo je bila zimska stanka u kojoj sam radio više nego ikada i potpuna je suprotnost prošloj godini kad sam zbog ozljede bio manje aktivan”, dodaje.

“Cijelu sam zimu proveo trenirajući kako bih bio što spremniji za početak nove sezone.”

“Prošle godine je bilo jako teško, pretrpio sam puno ozljeda i bio sam odsutan. Ali sada sam u potpunosti spreman”, zaključuje Alex Rins.