Ricciardovo slavlje isprovociralo Verstappene

verstappen max jos

Otac pobjednika VN Meksika i bivši F1 vozač Jos Verstappen nije zadovoljan srčanim slavljem osvajača Pole pozicije Daniela Ricciarda preko timskog radija.

Jos “the Boss” je ovo vikenda gledao sina kako dominantno predvodi na svim treninzima, do ključnog trenutka u kvalifikacijama, kad je popularni Ricciardo za dlaku ugrabio Pole poziciju.

Ricciardo na kraju sezone odlazi iz momčadi, a zadnja godina u Red Bullu mu je obilježena frustracijama, odustajanjima, nesrećom i lošijom formom od Maxa. Spomena vrijedne su bile samo pobjede u Kini i Monaku.

Po završetku utrke nakon još jednog odustajanja je emotivno pokleknuo i otvoreno pozvao Red Bullovog juniora Pierra Gaslya da preuzme njegovo mjesto. Australac ne vidi smisao nastupa u posljednje dvije utrke s kako ga je nazvao ‘ukletim’ bolidom.

Max Verstappen je pred vikend u Meksiku imao zlatnu priliku da postane najmlađi osvajač Pole pozicije. Jedini tko mu je mogao stati na put ovog vikenda je bio kolega Ricciardo. Poraz u kvalifikacijama nije naljutio samo Maxa, već i njegova oca Josa.

“Osobno nisam bio sretan zbog raspleta i popričao sam s Maxom oko toga prije spavanja”, kaže Jos “the Boss” nizozemskim novinarima.

“Pokušao sam ga smiriti malo, ali je on bio ljut jer se bolid nije ponašao kako je trebao. Pole pozicija je bila važna, ali pobjeda utrke je bila važnija”, dodaje.

“Max je bio uznemiren jer je propustio Pole, jer ga je bolid iznevjerio, a i jer je Ricciardo pretjerano slavio Pole poziciju. Izgledalo je kao da je osvojio naslov prvaka i Max se zbog toga jako naljutio”, objašnjava otac 21-godišnjeg Nizozemca.

“Bio je jako ljut i samo je želio sutra pobijediti utrku”, zaključio je Jos.

Verstappen je sutradan odlično startao, preuzeo vodstvo od kolege i sačuvao ga od jurećeg Hamiltona u prvom zavoju. Nakon toga je uslijedilo dominantno udaljavanje od konkurenata i uvjerljiva pobjeda.

Pobjedničko slavlje je donekle ublažilo bol od propusta prilike da obori rekord najmlađeg osvajača Pole pozicije, kojeg još uvijek drži Sebastian Vettel od kišne Monze 2008. godine.