Dok se većina zabavlja špekulacijama oko budućnost Maxa Verstappena, motorsportski savjetnik Red Bulla Helmut Marko drži kako je vjerojatnost da izgube Daniela Ricciarda još veća.

Marko potvrđuje da već sada rade na alternativi za sezonu 2019. Dogodine će za Red Bull sasvim sigurno voziti trenutni dvojac Ricciardo/Vertappen, ali obojica su na meti konkurentskog Mercedesa i Ferrarija za sezonu nakon.

“Verstappen ima duži ugovor, a Ricciardo je već na tržištu. Moramo gledati alternative jer ne smijemo dopustiti da budemo nespremni”.

Mercedes se u zadnje vrijeme intenzivno povezuje s Australcem ako odluči napustiti Red Bull. Ako do toga dođe, Austrijanci će na raspolaganju imati Carlosa Sainza.

Red Bull za 2019. godinu nema sklopljen sporazum s Renaultom i moguć je prelazak na Hondu, ako Japanci poboljšaju performanse i pouzdanost. S juniorskim Toro Rossom će imati odličan uvid što se događa u razvojnom procesu.

Marko se ne brine negativnim konotacijama oko Hondina motora, naprotiv: “Mi smo u potpunosti fokusirani na auto za 2018. godinu. Ako pogledate gdje McLaren sada završava utrke, to samo podupire odluku koju smo napravili s Toro Rossom”, dodaje je dr. Marko.

Marko obećava da su promijenili način rada u zračnom tunelu i da dogodine ne bi trebali imati problema u početku sezone kao što su imali ove.