WRC promotor je najavio da će se u sezoni 2018 voziti 13 relija. Ispala je Poljska, a njeno je mjesto zauzela Turska. Novi će kalendar biti potvrđen na FIA-inom sportskom sastanku idućeg mjeseca.

Rally Poljska je ispao iz kalendara zbog sigurnosnih problema koji su se događali za vrijeme događaja u srpnju. Tri su se zemlje kandidirale kao potencijalna zamjena među kojima je i Hrvatska. Postojala je mogućnost širenja kalendara na 14 relija u sezoni, ali na kraju su organizatori odustali od takve odluke.

Šef WRC promocije Oliver Ciesla kaže da se nisu uspjeli dogovoriti s Hrvatskom oko datuma održavanja događaja dok Novi Zeland nije dobio podršku zbog nedostatka budžetnih sredstava.

“Nije bilo moguće reorganizirati cijelu drugu polovicu sezone kako bi ugurali Hrvatsku u kalendar. S Novim Zelandom se nismo uspjeli dogovoriti jer kažu da za njega nemaju spreman budžet niti će ga poduprijeti”, kaže Ciesla.

Hrvatska će imati novu priliku za kandidaturu već iduće godine. Prema prijašnjim napisima, reli se trebao održavati na istarskom i gorskom području u drugoj polovici ljeta.

Usprkos angažmanu iz samog vrha Vlade te mogućem proširenju kalendara, organizatori WRC-a nisu realizirali želje vjerne publike, ali nije isključena mogućnost priključena već od iduće godine.

Rally Turska će se odvijati u rujnu, između kolovoškog relija u Njemačkoj i rujanskog u Kataloniji. Ovo im je povratak u kalendar nakon sezone 2010 i utrke na kojoj je slavio Sebastian Loeb. Prije toga se održavao između 2003. i 2008. godine.