Prošlogodišnja je iznenadna ostavka Nice Rosberga ostavila traga ne samo na tekućoj sezoni, već i za 2018. godinu! Postave u velikim momčadima nisu do kraja definirane i čekamo prvi okidač o kojem ovise akcije ostalih.

Samo Lewis Hamilton, Red Bullovi vozači Daniel Ricciardo i Max Verstappen te Haasovi Romain Grosjean i Kevin Magnussen imaju osiguran ugovor za 2018. godinu, dok svima istječe na kraju ove sezone.

Trogodišnji su ugovor još 2015. potpisali samo Sebastian Vettel, Fernando Alonso i Sergio Perez, ali im također istječe ove godine.

Svi ostali vozači su na jednogodišnjem ugovoru koji se pokazao standardnim, ne samo radi financijskih razloga, već i iznimno kompetitivnog okruženja.

Najplaćeniji vozač današnjice je Fernando Alonso s 40 milijuna dolara bez bonusa. Prate ga Lewis Hamilton i Sebastian Vettel s 30 milijuna dolara bez bonusa.

Seb Vettel je na putu da od iduće sezone uz Fernanda Alonsa postane najplaćeniji vozač današnjice, jer se navodno pregovaračke cifre vrte oko 130 milijuna dolara za tri sezone.

Valtteri Bottas zauzima četvrto mjesto s 8.5 milijuna dolara, a prati ga sunarodnjak Raikkonen sa 7 milijuna eura.

Daniel Ricciardo zarađuje skromnih 6.5 milijuna dolara, dok mu je kolega Max Verstappen još skromniji s 3 milijuna dolara godišnje.

U njihovom su sendviču veteran/povratnik Felipe Massa s 5 milijuna dolara zarade i Nico Hulkenberg s malo više od 3 milijuna dolara.

Sergio Perez zatvara krug top 10 najplaćenijih vozača s 2.5 milijuna dolara. Njega slijedi Haasov dvojac Grosjean – Magnussen s 1.5 i 1 milijun dolara, dok više informacija o novom ugovora nemamo.

Usluge Jolyona Palmera koštaju Renault 1 milijun dolara po sezoni, za 250 tisuća više od Toro Rossova dvojca Kvyat – Sainz.

Stoffel Vandoorne je najplaćeniji rookie s 300 tisuća dolara uz bonuse, a prate ga Ericsson s 285 tisuća dolara, novajlija Ocon sa 185 i Wehrlein s tek 150 tisuća dolara.

Jedini za koga nema podataka je Lance Stroll čiji otac uvelike sponzorira njegov angažman momčadi Williams F1.