Force Indijin vozač Sergio Perez predviđa kako će mu momčadski kolega Esteban Ocon biti pod većim pritiskom u narednoj sezoni.

Perez priznaje impresivne performanse i konzistentnost Francuza Ocona. Osvojeni bodovi u 18 od 20 utrka su sasvim jasan pokazatelj.

“Mislim da će sada pritisak na njega narasti jer će voziti drugu sezonu i svi očekuju velike stvari od njega”, kazao je Perez.

Mercedesov junior i buduća zvijezda već tipuje na mjesto u Mercedesu 2019. godine, iako je šef momčadi Wolff opovrgnuo takve glasine jer Mercedes u potpunosti stoji iza Valtterija Bottasa.

Ocon je došao u Force Indiju na mjesto cijenjenog Nice Hulkenberga koji je prešao u Renault na kraju 2016. godine. Perez se utrkivao s obojicom i ima samo riječi hvale.

“Nico je za mene jako visoko na ljestvici vozača, a ni Esteban nije daleko. Mislim da je jako talentiran i ima trkaćeg iskustva. Došao je u F1 vrlo dobro pripremljen”, govori Perez.

“Nije tajna da je jako dobar vozač i da je vjerojatno jedna od zvijezda budućnosti. Predstavljao je jak izazov tokom godine”, napominje Perez.

Odnos među dvojcem je u određenim trenucima bio daleko od kolegijalnog. Gurali su se i udarali kotačima i dijelovima šasije u čak četiri prilike, među kojima su dvaput izgubili gotovo sigurno postolje.

Force india sudar

Nakon posljednjeg incidenta na Spa-Francorschampsu uvedene su timske naredbe. Pri velikoj je brzini Perez zatvorio vrata Oconu zbog čega je Francuz ostao bez dobrog dijela prednjeg spojlera, a Meksikanac bez gume te ih koštao još boljeg rezultata. “Imali smo period nakon toga gdje se nismo smjeli utrkivati”, priznaje Checo.

Perez također dodaje kako se teže prilagođavao na nova poboljšanja tokom sezone, a to se vidilo i u kvalifikacijskom srazu. U devet posljednjih utrka, momčadskog je kolegu pobijedio triput, dok je prvi dio sezone bio uvjerljivo brži (9:1).

“Kada bi donijeli i postavili nova poboljšanja izgubio bih na balansu bolida. Osjećao sam se neudobno u jednom brzom krugu, a Esteban se naglo poboljšao. Mislim da mi je u tome bio najveći problem, ali zadovoljan sam ispravkom problema i razumijevanjem što je pošlo po krivu”, navodi Meksikanac.

Bez obzira na izazove i probleme, Perez je u konačnici uzeo prevagu pred Oconom iako napominje da ga u narednoj sezoni čeka još veći izazov. “Moja je meta pobijediti kolegu. To mi je glavni cilj i mislim da će bit jako izjednačena borba”, zaključio je Sergio.