Renaultov vozač Jolyon Palmer kaže da je krivica Maxa Verstappena za nepotrebni incident u trećem slobodnom treningu pred VN Malezije.

Dvojac se sudario u posljednjem zavoju nakon što je Palmer u svom letećem prišao velikom brzinom u zavoj, dok je Verstappen hvatao zalet za ulazak u svoj krug.

Palmer je udarcem slomio prednji spojler i probušio gumu mladog Nizozemca. Iako je incident bio sporan, obojica su se izvukli bez kazne kod sudaca.

Palmer smatra da je krivica na Verstappenu jer se nalazio na trkaćoj liniji: “Bio sam u letećem krugu, a on u sporom”, kazao je.

“Nije dozvoljeno ometati vozače u brzom krugu ako vozite spori krug. On se nalazio na trkaćoj liniji, a ja sam kočio ranije i s dosta opreza. Onda je on napao vrh zavoja, što nisam očekivao i nisam ga mogao izbjeći”, iznosi Britanac svoju obranu.

“Ako se pripremate za ulazak u brzi krug, normalno je da tamo idete široko. Doista ne razumijem zašto se odlučio za napasti vrh zavoja kad svi hvatamo liniju s vanjske strane”.

“Nisam uznemiren što nije dobio nikakvu sankciju jer to iovako ne čini razliku. Nadam se samo da će nešto naučiti iz toga i pokazati ubuduće više respekta prema drugima”, zaključio je Palmer.